6 Vallen die uw tijd absorberen

8 kansen op 10 dat u tot de armste mensen op de planeet behoort. Nee, het gaat helemaal niet om uw bankrekening – hoogstwaarschijnlijk ervaart u een totale tijdstekort. Er zijn teveel dingen, en je hebt gewoon geen tijd om alles opnieuw te doen. Dit is hoe de meesten van ons zich voelen. Waarom dit gebeurt en hoe ermee om te gaan?

“Ik heb weer niets”, “waar tijd kan vinden?”,” Waarom slechts 24 uur op een dag?»Tegenwoordig leeft de meerderheid, maar dit doet niet wat er de norm gebeurt. De onderzoeker van het onderwerp geluk en tijd, de spreker Ted Ashley Willians is er zeker van: gebrek aan tijd is een wereldwijd probleem dat gevolgen voor ons en voor ons en voor de samenleving als geheel met zich meebrengt.

Onderzoeksgegevens bevestigen: degene die lijdt aan een tijdstekort, ervaart meer stress, voelt minder gelukkig en werkt minder productief. Bovendien is hij minder betrokken bij sport, eet hij meer vette voedingsmiddelen en loopt hij meer risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten.

Het lijkt erop dat er hier één verklaring kan zijn: we werken meer dan vorige generaties, vervolgt Ashley Willians. Maar dit is niet zo. Er wordt aangenomen dat bijvoorbeeld in de VS mannen vandaag 9 uur vrije tijd per week hebben (een halve eeuw geleden was het slechts 6 uur), en vrouwen waren 8 uur (50 jaar geleden was het 4 uur).

Dus wat is er aan de hand? Wie of wat onze tijd eet?

een. Technologie “verplettert” onze tijd

Ontworpen om het te redden, technologieën nemen in feite vaak tijd nodig. Met hoog -speed internet kunt u overal ter wereld werken en zoveel als we willen, maar het eindigt allemaal met het feit dat we constant werken.

Eerder zouden we verschillende vrije uren tot onze beschikking kunnen hebben, maar nu leiden de apparaten ons af en toe af, waardoor we onze tijd in stukken breken en ons niet volledig kunnen laten rusten. Ashley Willians en andere onderzoekers noemen dit “tijdelijke confetti”: we geven uit, het lijkt, seconden, maar in totaal – tientallen minuten, afgeleid door een of ander.

Stel dat je om zeven uur ‘s avonds besloot om een ​​uur pauze te nemen. Tijdens dit

uur krijg je twee letters, lees beide en antwoord er een; Vijf meldingen komen op Facebook (een extremistische organisatie verboden in Rusland), je bekijkt ze en lat als een paar opmerkingen; Drie vragen van collega’s komen naar Slack, je beantwoordt er een, negeer er twee; Er is een herinnering dat het morgen nodig is om de moeder te feliciteren; Vrienden vragen in de chat welke plannen voor het weekend, u beantwoordt hun berichten.

Elke keer dat u slechts enkele seconden doorbrengt, maar een dergelijke afleiding leidt twee negatieve effecten, Ashley gaat verder.

  • Ten eerste: als gevolg daarvan wordt een stuk verlaten uit uw vrije tijd – ongeveer 10%.
  • Ten tweede: je volledige 60 minuten continue rust verandert in “confetti” van korte segmenten.

Zelfs als u geen vragen, opmerkingen en berichten tegelijk beantwoordt, moet u er rekening mee houden dat u dit later moet doen. Bovendien vereist onze hersenen enige periode om te herstellen van een activiteit die ten minste de minste stress impliceert (en het lezen van letters van collega’s is waarschijnlijk een dergelijke les). Als gevolg hiervan zijn we niet langer zo genoten door onze vrije tijd tot onze beschikking en bovendien lijkt het ons dat we minder uitgerust hadden dan in feite.

2. We zijn te geconcentreerd op geld

Een andere val is een obsessie met het bedrijf en geld verdienen. In tegenstelling tot de populaire wijsheid, wordt ons geleerd dat geluk in geld. Maar is het? In feite, en dit wordt bevestigd door onderzoeksgegevens, kan geld ons echt beschermen tegen veel zorgen, maar je kunt er geen geluk over kopen.

Vanaf het moment dat we geld beginnen te pakken om op de rekeningen te betalen, uit te stellen voor de toekomst en op de een of andere manier plezier te hebben, stoppen extra inkomsten om ons te plezieren. Na het uitvoeren van een onderzoek onder 1,7 miljoen respondenten in 165 landen van de wereld, berekenden de onderzoekers het exacte bedrag dat een persoon voldoende is voor een persoon – geld over dit bedrag zal hem niet langer gelukkig maken, Ashley gaat verder.

Zodra hij 60 duizend dollar per jaar begint te verdienen (dit is het gemiddelde cijfer ter wereld), stopt het geld met het bepalen hoe vaak hij elke dag lacht of lacht. En bij het bereiken van een grens van 95 duizend dollar per jaar, helpt geld hem niet langer succesvol te voelen. Rijk geworden, begint een persoon zichzelf te vergelijken met degenen die nog meer maken.

Niemand beweert dat er geld nodig is. Ze beschermen ons tegen stress en dienen voor vele gelegenheden als verzekering. Maar om problemen uit te sluiten van de realiteit betekent niet om er iets goeds in te brengen. Bovendien redeneren we zo: nu zal ik hard werken om meer te verdienen – en dan kan ik in de toekomst meer rusten. Dit is een onjuiste conclusie.

3. We onderschatten onze tijd

52% van de deelnemers aan één onderzoek, financieel welvarende mensen die een strikt gebrek aan tijd hebben (werkende ouders met kinderen) zei dat ze liever meer geld hebben dan meer tijd. En tot de vraag, hoe zouden ze de extra 100 dollar weggooien, die bijvoorbeeld de loterij hebben gewonnen, slechts 2% van de werkende ouders gaf toe dat ze hen zouden uitgeven aan iets dat hun tijd bespaart, bijvoorbeeld, ze bestelden de levering van producten naar huis.

Met een toename van het niveau van putten, verandert de houding ten opzichte van de kwestie niet: degene die 3 miljoen dollar op de bankrekening heeft, geeft nog steeds de voorkeur aan tijdgeld. Het is heel moeilijk voor ons om te leren de waarde van onze eigen tijd te begrijpen, dus we brengen extra half uur door op een reis naar een verre winkel, simpelweg omdat het goedkoper is, zegt Ashley Willians.

En daarom boeken we in “Peaceful Times” een goedkope vlucht met een lange docking, hoewel een dergelijke reis tijd steelt van vakantie en ons van kracht berooft. We vallen gemakkelijk aan de haak van de laagste prijs, zonder na te denken over welke tijdelijke verliezen een dergelijke beslissing kan veranderen. En niet alleen tijdelijk. We geven geld uit aan reizen naar een lange -afdelingswinkel, en vaak vermindert dit sparen tot niets.

Het is dus altijd handig om te berekenen: doen we echt de manier waarop het winstgevend is?

vier. Wij geloven dat het belangrijk is om constant zaken te doen

Tegenwoordig is onze identiteit meer dan ooit gerelateerd aan werk. Velen zoeken in haar, en niet in de familie en relaties met geliefden, de betekenis van hun leven. In de studie van 2017 zei 95% van de jonge mensen dat een carrière, de mogelijkheid om te genieten van zinvol werk uiterst belangrijk voor hen zijn.

En daar is niets mis mee. Het enige probleem is dat we het noodzakelijk vinden om constant iets te doen, ons leven met daden vullen. We denken dat we tot laat op het werk moeten blijven. Natuurlijk worden we tegelijkertijd gedreven door onzekerheid in de toekomst, veroorzaakt door financiële instabiliteit, maar dit verandert de essentie niet, de spreker gaat verder.

Velen van ons proberen zoveel mogelijk te werken om meer te verdienen, waaronder “voor een regenachtige dag”. En het uitgeven van verdiende geld – vooral op wat ons plezier brengt – wordt jammer.

Het lijkt ons dat als we constant “in het bedrijfsleven” zijn en vreselijk druk zijn, we goed gedaan zijn. Maar als we worden afgeleid door iets dat niet gerelateerd is aan werk, kan dit onze inkomsten en status in gevaar brengen. Het lijkt ons dat ze niet meer zullen waarderen en in zekere zin dat is.

Constante werkgelegenheid en zakelijke houding werden opgericht tegen de cultus. Werkgevers zijn echt beter over die werknemers die onvermoeibaar werken (of er op zijn minst op elke hoek over praten), ze lijken zelfs anderen fysieker aantrekkelijker. Maar precies wat lijkt: dit is een illusie.

Dus, voordat collega’s de volgende werkende brief op de nacht van zaterdag tot zondag sturen, denk je dat je dit ongezonde, giftige idee ondersteunt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *