Ce să știți despre uleiul de nucă de cocos

Ce să știți despre uleiul de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos a crescut în popularitate în ultimii ani, pe fondul susținerii că poate face totul, de la sprijinirea în greutate până la încetinirea progresiei bolii Alzheimer.

Mulți producători au început să folosească ulei de nucă de cocos în produse ambalate și mulți oameni îl folosesc pentru gătit. Multe produse, cum ar fi alimente prăjite, dulciuri, șampoane, cafea, smoothie -uri, conțin ulei de nucă de cocos.

În iulie 2016, rezultatele unui sondaj în Statele Unite au arătat că 72% dintre oameni credeau că uleiul de nucă de cocos era sănătos, dar doar 37% dintre nutriționiști au fost de acord.

Uleiul de nucă de cocos conține peste 80% grăsimi saturate. Unii experți au legat grăsimile saturate cu boli cardiovasculare și alte. Acest lucru înseamnă că cineva care urmează o dietă de 2000 de calorii pe zi ar trebui să mănânce nu mai mult de 20 de grame (g) de grăsimi saturate în fiecare zi.

Aflați mai multe despre controverse și dacă ar trebui să faceți ulei de nucă de cocos a Stapele în dieta dvs.

beneficii posibile

Suporterii susțin că uleiul de nucă de cocos oferă diverse beneficii pentru sănătate.

Creșterea colesterolului bun

Există două Tipuri de colesterol: lipoproteină de înaltă densitate (HDL) sau colesterol bun și lipoproteină cu densitate mică (LDL) sau colesterol rău. HDL pare să contribuie la reducerea nivelului de LDL, iar nivelurile ridicate de HDL pot ajuta la stimularea sănătății cardiovasculare.

Unii cercetători au susținut că trigliceridele cu lanț mediu (MCTS), o componentă în uleiul de nucă de cocos, poate ajuta la creșterea nivelului nivelului de colesterol bun. Participanții au luat 1 lingură de ulei de nucă de cocos de două ori pe zi timp de 8 săptămâni.

Cu toate acestea, rezultatele au variat. Un mic studiu din 2004 a găsit contrariul. În cercetare, MCT dietetic a crescut colesterolul rău la 17 bărbați tineri sănătoși. Oamenii de știință nu au studiat niciun alt indicatori ai sănătății inimii.

Un studiu din 2016 nu a găsit nicio dovadă clară că uleiul de nucă de cocos nu beneficiază sau dăunează nivelului de colesterol.

Cu toate acestea, rezultatele publicate în 2018 sugerate sugerate Impactul uleiului de nucă de nucă de nucă de nucă de nucă de cocos asupra colesterolului poate fi similar cu cel al uleiului de măsline. Până în prezent, rezultatele rămân neconcludente și sunt necesare mai multe studii.

Aflați mai multe despre modul de reducere a colesterolului.

Controlul glicemiei

Constatări dintr -un 2009 Studiul la animale a sugerat că MCT -urile, prezente în uleiul de nucă de cocos, poate ajuta la păstrarea sensibilității la insulină. Revizuirea a enumerat, de asemenea, efectele specifice de sănătate benefice ale uleiului MCT, nu ale uleiului de nucă de cocos, în 29 de studii.

Cu toate acestea, alte investigații nu au găsit aceleași rezultate. Totuși, acest studiu pe mini porci a analizat o dietă în exces de calorii, grăsimi bogate, care a inclus și grăsimi hidrogenate și fructoză ridicată.

Ce alimente ajută la gestionarea nivelului de zahăr din sânge? Aflați aici.

Reducerea stresului

Uleiul de nucă de cocos virgin poate avea proprietăți antioxidante. Într -un studiu de rozătoare, s -a părut să reducă stresul rezultat din exerciții fizice și la rece cronică. Cercetătorii consideră că uleiul de nucă de cocos virgin ar putea fi util în tratarea unor tipuri de depresie.

Multe alimente pe bază de plante oferă antioxidanți. Aflați mai multe aici.

părul strălucitor

Unii oameni aplică ulei de nucă de cocos pe părul lor pentru a crește strălucirea și a -l proteja de daune. Poate pătrunde mai bine scalpul decât uleiurile minerale.

Cu toate acestea, un studiu al persoanelor cu tipuri de păr similare nu a găsit nicio diferență de stare de păr între cei care au folosit ulei de nucă de cocos și cei care nu.

Piele sănătoasă

Aplicarea unui extract de nucă de cocos pe pielea umană poate îmbunătăți funcțiile sale de barieră de protecție și are un efect antiinflamator, spune un studiu din 2017.

Aceste descoperiri ar putea avea implicații pentru Medicină, dar nu pentru dietă.

Unele alimente pot ajuta la stimularea sănătății pielii. Obțineți câteva sfaturi aici.

Lupta Candida

Într -un studiu in vitro, uleiul de nucă de cocos a fost activ împotriva Candida albicans (C. albicans), ceea ce sugerează că ar putea fi un tratament pentru Candida.

Acest lucru se poate datora funcțiilor de barieră ale extractului și proprietăților antiinflamatorii. Cu toate acestea, acest lucru nu este același lucru cu consumul de ulei de nucă de cocos obișnuit, deoarece nu este fermentat.

Poate lupta petrolul de nucă de cocos să se lupte cu candida? Consultați acest articol pentru mai multe detalii.

Prevenirea bolilor hepatice

Într -un studiu din 2017, șobolanii cu boală hepatică au consumat o dietă ridicată de glucoză, fie cu sau fără ulei de nucă de cocos. Cei care au consumat ulei de nucă de cocos au avut măsuri mai bune de sănătate hepatică după 4 săptămâni decât cei care nu au făcut -o.

Acest lucru sugerează că unele elemente din uleiul de nucă de cocos pot ajuta la protejarea ficatului. Simptome

Inhaling Ulei de nucă de cocos a contribuit la reducerea simptomelor de astm la iepuri.

Cu toate acestea, nu au avut loc studii la om, astfel încât oamenii nu ar trebui să inhaleze ulei de nucă de cocos.

Îmbunătățirea satării

Unii oameni au susținut că uleiul de nucă de cocos îi lasă pe oameni să se simtă mai plini după mâncare, ceea ce înseamnă că nu vor mânca atât de mult.

Cu toate acestea, un studiu a comparat uleiul MCT cu uleiul de nucă de cocos și a confirmat că Uleiul MCT exercită efecte asupra sațietății, nu a uleiului de nucă de cocos.

sănătatea dentară

A 2017 Review discută despre importanța tragerii de ulei pentru sănătatea dentară. Tragerea uleiului este un tratament oral tradițional. Ea implică înfăptuirea unui ulei în jurul cavității orale, într -un mod similar cu apa de gură modernă.

Studiile au descoperit că uleiul de nucă de cocos tragând pentru a proteja împotriva cavităților, pentru a îmbunătăți gingivita și a influența echilibrul bacterian oral.

Pierderea în greutate

Un studiu care a comparat două produse a constatat că uleiul de nucă de cocos a fost mai puțin probabil să declanșeze diabetul și creșterea în greutate la șoareci. Unii au interpretat acest lucru ca însemnând uleiul de nucă de cocos poate ajuta oamenii să piardă în greutate.

Un motiv pentru care se produce creșterea în greutate este atunci când oamenii consumă mai multe calorii decât folosesc pentru energie.

toate alimentele cu conținut ridicat de grăsimi și Uleiurile sunt bogate în calorii. O lingură de ulei de nucă de cocos, cu o greutate de 13,6 grame (g) conține 121 de calorii, ceea ce este mai mult decât untura și untul și puțin mai puțin decât uleiul de floarea soarelui.

adăugând mai multe alimente bogate în grăsimi, dens calorii la o dietă care conține Este posibil ca carbohidrații și o mulțime de calorii să nu conducă la pierderea în greutate.

Ce alimente pentru micul dejun pot ajuta oamenii să piardă în greutate? Aflați aici.

precauții

Mai multe investigații au analizat uleiul de nucă de cocos și beneficiile sale posibile, dar multe dintre acestea sunt mici, neconcludente și bazate pe animale sau laborator.

Unele studii umane au confirmat mai multe beneficii, dar alte studii asupra oamenilor dr.derm farmacia catena pret arată rezultate contradictorii. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma efectele consumului zilnic de ulei de nucă de cocos.

nutriție

1 TBS de ulei de nucă de cocos conține:

  • 121 calorii
  • 0 g de proteină
  • 13,5 g de grăsime, dintre care 11.2 g este saturat
  • 0 miligrame (mg) de colesterol

Uleiul de nucă de cocos conține vitamina E, dar fără fibre și puțin față de alte vitamine sau minerale.

Uleiul de nucă de cocos este aproape 100% grăsime, cea mai mare parte a grăsimii saturate. Cu toate acestea, structura grăsimii în uleiul de nucă de cocos diferă de cea a multor produse animale, care constau în principal din acizi grași cu lanț lung.

Uleiul de nucă de cocos este bogat în MCTS. Acestea sunt mai greu pentru organism să se transforme în grăsimi depozitate și mai ușor de ars decât trigliceridele cu lanț lung (LCT). Susținătorii uleiului de nucă de cocos atribuie multe dintre beneficiile sale pentru conținutul ridicat de MCT.

Cu toate acestea, cercetătorii au pus sub semnul întrebării aceste beneficii percepute de la uleiul de nucă de cocos, deoarece multe dintre beneficiile raportate provin din uleiul MCT în sine. Experții au cerut persoanelor să trateze uleiul de nucă de cocos, așa cum ar face orice altă grăsime saturată până când nu există suficiente dovezi care să demonstreze altfel.

tipuri

Nu toate uleiurile de nucă de cocos sunt aceleași, iar Impactul asupra sănătății poate varia în funcție de tip.

În general, cu atât este mai puțin procesată un aliment, cu atât este mai probabil să oferim beneficii pentru sănătate și același lucru este probabil valabil și pentru uleiul de nucă de cocos.

Uleiul de nucă de nucă de nucă de nucă de nucă de cocos provine din fructele de nucă de cocos proaspătă, matură. Prelucrarea nu implică temperaturi ridicate sau substanțe chimice adăugate.

Persoanele care aleg să utilizeze ulei de nucă de cocos ar trebui să opteze pentru cel mai puțin procesat tip.

Aflați mai multe despre ce uleiuri să alegeți și pe care să le evitați .

controversă

Argumentul principal împotriva uleiului de nucă de cocos este conținutul ridicat de grăsime saturat.

În iunie 2015, o revizuire Cochrane a constatat că, în unele moduri, Grăsimile saturate pot fi mai puțin dăunătoare decât se credea anterior. Cu toate acestea, nu a sugerat că grăsimile saturate sunt sănătoase, iar autorii au cerut oamenilor să continue să -și reducă aportul de grăsimi saturate.

În iunie 2017, American Heart Association (AHA) a emis noi sfaturi împotriva utilizării utilizării grăsimi saturate, inclusiv uleiul de nucă de cocos, după ce a analizat rezultatele a peste 100 de studii de cercetare.

Interpretarea incorectă a unui studiu?

În 2008, un studiu i -a făcut pe oameni să creadă că uleiul de nucă de cocos ar putea să fie Fii sănătos. În această investigație, 31 de persoane au consumat ulei MCT sau ulei de măsline în timpul unui program de pierdere în greutate de 16 săptămâni.

Echipa a constatat că corpul procesează uleiul MCT, cum ar fi uleiul de nucă de cocos, diferit de alte uleiuri. Ei au ajuns la concluzia că MCT ar putea avea același impact asupra factorilor de risc de BCV ca și uleiul de măsline.

Unii oameni au interpretat acest lucru pentru a însemna că dacă MCT -urile pot avea un efect pozitiv asupra nivelului HDL și a nivelului total de colesterol, uleiul de nucă de cocos trebuie să fie sănătos .

Cu toate acestea, studiul inițial nu a folosit ulei de nucă de cocos, ci un ulei special care a fost 100% MCT. Conținutul MCT al uleiului de nucă de cocos este de aproximativ 14%. Untul este de aproximativ 9,2% MCT.

O persoană ar trebui să mănânce 150 g, sau 10 TB, de ulei de nucă de cocos în fiecare zi pentru a obține beneficiile. Consumul acestui mult ulei nu ar fi sănătos.

Ghidul dietetic recomandă limitarea aportului de grăsimi saturate la 10% sau mai puțin din caloriile totale. Pentru cei care își monitorizează colesterolul, AHA recomandă maximum 5-6%.

Majoritatea studiilor care arată beneficii pozitive pentru sănătate utilizează ulei MCT, nu ulei de nucă de cocos. Studiile care susțin uleiul de nucă de cocos au fost adesea pe termen scurt, investigații la scară mică care implică animale, mai degrabă decât oameni. Rezultatele nu au fost suficient de semnificative pentru a justifica consilierea oamenilor să treacă la uleiul de nucă de cocos.

Cercetarea care susține un comutator la acizi grași nesaturați a produs rezultate mai fiabile.

Sfaturi

grăsimile și uleiul oferă nutrienți esențiali, dar oamenii ar trebui să le folosească întotdeauna cu moderație. Dacă oamenii folosesc ulei de nucă de cocos, ar trebui să caute ulei de nucă de nucă de nucă de cocos. Conțineți ulei de nucă de cocos parțial hidrogenat.

Depozitați uleiul de nucă de cocos într -un loc rece și întunecat. Ca și alte grăsimi saturate, este solid atunci când este la temperatura camerei și se lichefiază atunci când este încălzit.

folosiți ulei de nucă de cocos în coacere pentru o aromă ușoară, dulce, „nucă de cocos”. Înlocuiește bine unt și scurtare și este potrivit pentru rețete vegane.

Linia de jos

Uleiul de nucă de cocos poate adăuga aromă și varietate la dietă, dar cercetarea pare puțin probabil să demonstreze că este un superalimente.

consumatorii ar trebui să -și amintească că, în timp ce schimbarea de la un ulei la altul poate beneficia de sănătate, adăugarea mai mult de ulei la dietă este puțin probabil să îi ajute să piardă pierderea în greutate sau să -și îmbunătățească sănătatea generală .

Oamenii ar trebui să consume întotdeauna uleiuri și grăsimi cu moderație, ca parte a unei diete variate. De asemenea, ar trebui să se asigure că nivelul lor de activitate este suficient de ridicat pentru a arde caloriile pe care le consumă.

Q:

Dacă uleiul de nucă de cocos nu este bun pentru sănătate, ce ulei ar trebui să folosesc?

A:

În timp ce recomand să limitezi toate uleiurile și să alegi grăsimile alimentare integrale mai des, uleiurile de capsă sănătoase sunt măsline și avocado. De asemenea, păstrez uleiul de nucă de cocos acasă, dar nu este uleiul meu implicit pentru gătit.

Răspunsurile reprezintă opiniile experților noștri medicali. Tot conținutul este strict informativ și nu ar trebui considerat sfaturi medicale.

  • boli de inimă
  • cardiovasculare/cardiologie
  • Nutriție/dietă

Știri medicale astăzi are orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre modul în care ne asigurăm că conținutul nostru este precis și actual citind politica noastră editorială .

  • Kamalaidin, N. A., și colab. (2017). Inhalarea uleiului de nucă de nucă de cocos accelerează inversarea remodelării căilor respiratorii într -un model alergic de astm?