Nu cred că se simte pregătit, dar nu știu exact de ce.

Nu cred că se simte pregătit, dar nu știu exact de ce.

Și de ce, în secolul 21, se așteaptă încă bărbații să facă propunerea?

Rezumatul articolului:

În acest articol, voi acoperi:

De ce se căsătoresc mai puțini millennialsDe ce se luptă bărbații moderni cu angajamentul?Există prea multă presiune asupra propunerii perfecte și a nunții?De ce nu pot femeile să propună?

O problemă modernă – De ce nu se căsătoresc millennials?

Este un fapt că căsătoria este în declin. Potrivit acestui articol, una din șase femei rămâne necăsătorită la începutul celor patruzeci de ani în SUA.

Și cei care se căsătoresc o fac mai târziu în viață.

În 1965, vârsta medie pentru o femeie de a se căsători era de 21 de ani. Era de 23 de ani pentru bărbați. Dar astăzi, vârsta medie pentru o femeie de a merge pe culoar este de 29 de ani și de 30 de ani pentru bărbați.

De ce asta?

Există patru teorii principale pe care le voi aborda în acest articol, inclusiv independența financiară, a avea copii, așteptări nerealiste pentru un partener și o listă lungă de „obiective de viață” pe care credem că trebuie să le atingem înainte de a ne stabili.

Femeile nu mai au nevoie să fie sprijinite financiar de bărbați

Prima teorie este că scopul căsătoriei s-a schimbat.

În urmă cu cincizeci de ani, apogeul realizărilor unei femei în viață era să se „căsătorească bine”. Cu alte cuvinte, găsiți un soț care ar putea să o susțină financiar pe ea și pe copiii lor.

În anii 1950, o căsătorie de succes era comparată cu un loc de muncă.

Dr. Emily Mudd, unul dintre primii „consilieri matrimoniali” le-a sfătuit pe gospodinele anilor 1950 că: „A fi o soție de succes este o carieră în sine, care necesită, printre altele, calitățile unui diplomat, o femeie de afaceri, o bucătăreasă, o asistentă calificată, o profesoară, un politician și o fată glamour.”

Nu e o ispravă ușoară! Soțul meu ar atesta că am foarte puține dintre aceste calități.

Cu toate acestea, în 2019, femeile au redus diferența dintre ratele de ocupare a forței de muncă în comparație cu bărbații. Aproape 47% din forța de muncă din SUA este feminină.

Și conform acestui articol, 31% dintre femei câștigă venituri la fel sau mai mari decât soții lor.

Femeile nu nevoie un soț să-i mai susțină financiar.

Claire, manager de cont la o companie de frumusețe din Philadelphia, este cu iubitul ei de cinci ani. Mi-a spus: “Câștig mai mulți bani decât el. Nu-l deranjează și îmi place! Suntem egali.” 

Femeile nu au nevoie să fie căsătorite pentru a avea copii

O altă teorie este că femeile obișnuiau să se căsătorească pentru a avea copii. A avea un copil în afara căsătoriei era pur și simplu inacceptabil în urmă cu cincizeci de ani.

Dar în 2019, 39,8% din toate nașterile au avut loc la femei necăsătorite.

Când i-am candidol pret farmacii întrebat pe câțiva dintre prietenii mei necăsătoriți dacă vor insista să se căsătorească înainte de a avea copii, toți au spus că nu o vor face.

În plus, femeile nu au neapărat nevoie să aibă o relație sexuală cu un bărbat pentru a avea un copil. Poți să comanzi sperma pe internet și să te inseminare – ce timp să fii în viață!

Avem cu toții așteptări nerealiste de a găsi „celul”?

S-ar putea să fi vizionat cu toții prea multe comedii romantice. Știi acela în care eroina noastră găsește tipul perfect (care s-a întâmplat să stea ascuns chiar sub nasul ei tot timpul) și trăiesc fericiți până la sfârșit.

Pur și simplu nu suntem pregătiți să ne mulțumim cu un tip drăguț când credem că „cel” ne așteaptă acolo. Ne căutăm sufletul pereche.

Acest lucru dăunează relațiilor noastre. De ce ne-am mulțumi cu „drăguț” când am putea, oh, nu știu, domnule Darcy?

Potrivit cercetării Centrului Pew, 26% dintre mileniali (cei născuți între 1981 și 1996) au amânat căsătoria pentru că nu au găsit pe cineva cu calitățile potrivite.

Un psiholog de la Universitatea din Edinburgh, dr. Bjarne Holmes, a efectuat cercetări ample asupra efectului pe care comediile romantice îl au asupra așteptărilor oamenilor când vine vorba de relații.

Dr. Holmes scrie: „Oamenii tind să creadă ideea de la Hollywood a unei relații perfecte. Vrem să-l întâlnim pe cel special. Este pur și simplu nerealist. Oamenii cred că dacă relația lor nu este ca un film de la Hollywood, atunci nu este deloc bună.

Acest lucru a spălat efectiv creierul unei întregi generații de femei. Pe vremuri, o femeie a fost învățată să ia ceea ce putea obține și să se considere norocoasă că cineva a vrut să se căsătorească cu ea!

Dar în 2019 așteptăm tipul perfect care să bifeze fiecare casetă. Am putea aștepta de mult…

Millennials au lucruri de realizat înainte de a se stabili

Aceasta este o generație de înalte performanțe. Nu există nici o îndoială.

Există anumite #obiective de viață, inclusiv călătoriile, un anumit nivel de succes la locul de muncă, independența financiară și urmărirea intereselor personale, toate acestea vin înainte de a se stabili.

Deoarece căsătoria este mai degrabă o opțiune decât o necesitate pentru această generație, femeile își iau timpul pentru a-și lua rațele la rând înainte de a se acomoda la viața conjugală.

Claire, managerul de cont, a spus: „Carierele noastre sunt foarte importante pentru amândoi. Vrem să realizăm lucruri la locul de muncă înainte de a ne căsători.”

Aceste patru teorii explică într-un fel de ce căsătoria nu este neapărat o aspirație majoră pentru mileniali, așa cum a fost pentru generațiile anterioare.

Cu toate acestea, nu explică de ce mulți bărbați din relații de lungă durată ezită să-l oficializeze.

Acest lucru poate fi explicat printr-o schimbare în înțelegerea noastră a masculinității și a rolurilor de gen.

Concluzie: Căsătoria nu are aceeași semnificație ca și pentru generațiile anterioare. Mai puțini mileniali se căsătoresc, în general, datorită faptului că femeile au mai multă independență financiară, o atitudine mai relaxată față de a avea copii în afara căsătoriei, așteptări mai mari pentru un partener de viață și dorința de a îndeplini anumite „obiective de viață” înainte de a se stabili.

De ce se luptă bărbații millennial cu angajamentul?

Deci, ce zici de acele femei care cred că l-au găsit? Cel care își bifează toate căsuțele, propriul lor William Thacker – sau oricine ar fi barca visată.

Toți sunt gata să trăiască fericiți până la urmă, dar există doar o mică problemă…

El nu o va cere să se căsătorească cu el.

Nu așa ar trebui să meargă! Nu asta se întâmplă în filme.

Nu vorbesc aici despre romance în vârtej. Vorbesc despre cupluri care se angajează unul față de celălalt, care se iubesc și se respectă și vor să-și petreacă viața împreună.

Și, în mod esențial, vorbesc despre femeile care chiar vor să se căsătorească. Pentru că nu toate femeile din relații pe termen lung își doresc asta.

Acesta nu este un articol despre zece moduri de a afla dacă îi place sau nu. Dar dacă de asta aveți nevoie, iată un articol grozav despre asta!

În sensul acestui articol, sper că femeile aflate în această situație știu deja că el îi place și, dacă nu o fac, să aibă perspicacitatea să afle!

Să-mi luăm prietenul la nuntă. Iubitul ei (DE 10 ANI) i-a spus, în mod explicit, că vrea să se căsătorească cu ea. Ea nu este delirante.

Și când am apelat pe Facebook pentru exemple de femei în aceeași barcă, am fost inundat de răspunsuri.

Antreprenorul Prachi, 39 de ani, mi-a spus că este alături de partenerul ei de aproape 11 ani.

„Am avut multe discuții de căsătorie la început. Amândoi am vrut să ne căsătorim. Dar în ultima vreme, doar eu am fost cel care o aduce în discuție. Când o fac, el spune că simte că căsătoria nu ne definește. El crede că nu trebuie să ne căsătorim pentru a dovedi ceva nimănui și că căsătoria nu va schimba nimic între noi și nu va adăuga valoare relației.” 

L-am întrebat pe Prachi dacă s-a resemnat cu faptul că nu se va căsători.

Presupun că am. Dar nu sunt mulțumit de asta. Știu că ar putea fi o ruptură pentru mine cândva. Sper că nu se va ajunge la asta.

Katie, 35 de ani, din Florida, care este cu iubitul ei de șapte ani, se află în aceeași situație absurdă.

Uneori ne referim unul la celălalt drept „logodnicul meu” sau „logodnica mea” pentru că amândoi simțim că, ca oameni de vârstă mijlocie care au fost împreună de atâta vreme, „iubitul” și iubita” par copilărești. Ne-am uitat la inele de câteva ori și chiar a făcut un lucru să-mi măsoare degetul anul trecut.

Îmi pare rău că sunt nepoliticos, dar WTF?!

Și mai este Sarah în Chicago, care este cu iubitul ei de șase ani:

Nu cred că se simte pregătit, dar nu știu exact de ce. Locuim împreună și practic suntem căsătoriți. Cred că are tendința de a încerca să evite tradiția. Cred că vrea doar să-și ia timpul și să se asigure că este complet pregătit.

Am pus puțină presiune pe el. El știe cu siguranță că vreau să mă căsătoresc. Și a spus că și el. Vreau ca el să ceară în căsătorie pentru că vrea, nu pentru că simte că trebuie.

Ceea ce nu înțeleg este că, dacă ești bărbat într-o relație de lungă durată și știi că partenerul tău vrea să se căsătorească, de ce ți-e atât de frică?

Dacă căsătoria nu schimbă nimic, care este mare lucru?

Autorul și psihologul Dr. Andrew Smiler este un expert în eul masculin și a scris o carte numită „Este toxică masculinitatea”?

Are mai multe teorii despre motivul pentru care bărbații mileniali întârzie să pună întrebarea.

Primul este practic opusul fenomenului rom-com.

În timp ce femeile în vârstă de 20 și 30 de ani au crescut privindu-l pe Drew Barrymore sedus de cincizeci de ori de Adam Sandler, bărbaților din aceeași generație le-a fost transmis un mesaj foarte diferit.

Dr. Smiler mi-a spus: „Această generație de bărbați a crescut li s-a spus că ar trebui să fie jucători. Charlie din ‘Doi bărbați și jumătate’ a fost modelul cum ar trebui să se comporte bărbații. Iar exemplul lor de bărbat căsătorit cu copii a fost Homer Simpson…”

Nu am auzit niciodată ceva atât de deprimant.

El a adăugat: “Au primit un mesaj că căsătoria este sfârșitul libertății. De ce ai nevoie de căsătorie? Nu trebuie să oficializați o relație prin căsătorie. De ce ai renunța voluntar la libertatea ta?”

Se dovedește că libertatea și libertatea de alegere au foarte mult de-a face cu motivul pentru care această generație de bărbați milenari rețin să se căsătorească.

Ei au învățat să își păstreze opțiunile deschise – în toate aspectele vieții lor.

Din punct de vedere profesional, bărbații sunt așteptați să crească rapid și dacă asta înseamnă să părăsească un loc de muncă după 10 luni și să se mute într-un oraș nou, așa să fie.

Menținerea opțiunilor deschise emoțional nu a fost niciodată mai ușoară datorită creșterii extraordinare a aplicațiilor de întâlniri și întâlniri pe internet. Potrivit unui studiu din 2019, 39% dintre cuplurile heterosexuale care s-au întâlnit în 2017 s-au întâlnit online.

A devenit normal să te întâlnești cu mai multe femei deodată: să treci prin mulțime de femei în câteva minute. A alege doar unul pare contraproductiv!

Această cultură de „conectare” (atât de venerată în Doi bărbați și jumătate) încurajează bărbații să nu se angajeze.

Dar ce zici de bărbații ăia sunt în relații angajate? Care este scuza lor?!

Dr. Smiler are o teorie interesantă.

Mi-a spus că, deoarece bărbații heterosexuali sunt mai susceptibili de a-și identifica prietena ca fiind sursa lor principală de sprijin emoțional, ei nu au neapărat pe nimeni altcineva în viața lor cu care să poată vorbi. despre a ei!

Ceea ce de fapt are mult sens.

Prietena mea discută deschis despre frustrarea ei cu iubitul ei cu mine și, cel mai probabil, mama ei, sora ei, coaforul ei, colegii ei, medicul ei și străinii din autobuz.

Dar cu cine vorbește iubitul ei dacă are îngrijorări cu privire la relația lor?

Dr. Smiler spune:

Majoritatea băieților nu își sună prietenii și nu cer sfaturi. Dacă ea i-a dat un ultimatum „căsătorește-mă sau ieși”, cu cine lucrează la asta? Mai ales dacă prietenii și părinții lui o plac.

Cel mai probabil i s-ar spune să se înțeleagă și să se căsătorească cu ea. Bărbații sunt așteptați să fie mai degrabă niște acțiuni orientați spre acțiune decât gânditori orientați către emoții.

Deci, dacă i s-a dat un ultimatum și s-a simțit ca și cum ar trebui să acționeze, dar nu ar fi pregătit să se căsătorească, ar putea fi mai probabil să intre în panică și să retragă relația pentru că nu avea cu cine să discute despre opțiunile sale.

Este intimidat de tine?

O altă explicație pentru reticența lui de a se pune în genunchi, despre care am atins-o mai devreme, este că femeile din 2019 nu nevoie un sot.

Și asta îi dă bărbaților o pauză de gândire.

Jenna Birch autoarea cărții „Decalajul Iubirii’ și consilier strategic al Plum Dating – o aplicație de întâlniri – consideră că acesta este adevăratul motiv pentru care bărbații se chinuie să-și pună un inel.

Mi-a spus: “Bărbații se confruntă cu o presiune crescută în forța de muncă din cauza unui val de femei performante. Societatea a pus valoarea unui om în capacitatea sa de a oferi. Mulți bărbați simt această presiune, despre care unii își amintesc că datează din propria copilărie.”

Am întrebat-o dacă crede că bărbații sunt intimidați de aceste femei cu rezultate înalte.

Da! Mulți bărbați mi-au spus că se simt intimidați de unele femei, chiar și de cele cărora le pasă cu adevărat sau care se pot vedea pe ei înșiși pe termen lung. O mulțime de masculinitate se concentrează în jurul succesului financiar. A avea o femeie cu rezultate înalte și bine plătită în viața lor îi poate determina pe bărbați să reflecteze asupra cât de mult au realizat cu adevărat.”

Chris Fernadez de la Women’s Health Interactive admite că femeile care par să aibă totul „împreună” în viața lor într-o asemenea măsură încât nu există loc pentru altcineva sunt destul de dezamăgitoare.

„Știu că atunci când sunt într-o relație și nu am impresia că adaug ceva la viața lor, atunci mă simt adesea „de ce sunt chiar aici”? Bărbații vor să se simtă necesari și doriti dincolo de capacitatea noastră de alocare a resurselor.”

Ben, 36 de ani din Londra, este cu iubita lui de opt ani. El a spus: “Eu o iubesc. Vreau să fiu cu ea. Dar ea are totul înțeles și încă mă simt puțin pierdută. Simt că eu ar trebui să fiu cel care are rahatul meu împreună dacă eu sunt cel care îi cer să-și petreacă viața cu mine.

Pentru unele femei, acest lucru este destul de greu de acceptat.

Toți acești ani pe care femeile i-au petrecut reechilibrând cântarul, oferindu-și mai multe opțiuni și oportunități, au dus, de fapt, la amânarea bărbaților să fie alături de ei pe termen lung.

Dacă bărbații care se luptă cu aceste roluri de gen în schimbare ar putea fi mai deschiși la minte, ar putea descoperi că acest lucru aduce beneficii relației lor.

S-au dus vremurile „vânătorilor-culegători” când soții erau așteptați să taie lemne și să împuște iepuri. Metaforic vorbind, în secolul 21, femeile pot aprinde un foc la fel de bun ca și omologii lor masculini.

În mod interesant, potrivit acestui articol despre atitudinea milenialilor față de căsătorie, bărbații trebuie să se adapteze și să-și asume mai mult un rol de susținere emoțională decât unul financiar. Un rol mai „feminin”.

Acest lucru se leagă de teoriile antrenorului de viață Tony Robbins despre părțile vitale pe care le joacă masculinitatea și feminitatea în relațiile de succes.

El scrie: “Dacă doi oameni au o polaritate similară, adică ambii sunt mai „masculin” sau mai „feminin”, atunci atracția dintre ei va fi diminuată. Dar dacă există o diferență puternică, în care unul este extrem de „feminin” și celălalt partener este „masculin”, atunci atracția fizică va fi maximizată.”

Poate că aceste femei puternice, de succes financiar, preiau atribute mai tradiționale „masculin” și, prin urmare, devin mai puțin atractive pentru bărbații „bărbăți”.

În schimb, dacă bărbații ar adopta mai multe atribute „feminine”, cel puțin ocazional, femeile le-ar putea găsi mai susținătoare și înțelegătoare.

Potrivit cercetării The Gottman Institute, bărbații cu inteligență emoțională mai mare (cu alte cuvinte, fiind mai înțelegători și empatici față de partenerul lor – în mod tradițional mai multe calități feminine) vor avea căsătorii mai reușite și satisfăcătoare.